TÜRKİYE’DE İLK / FIRST IN TURKEY


HUKUKÇU AKADEMİSYENLER

 

KAMU VE/VEYA ÖZEL KURUM VE KURULUŞLARIN ARADIĞI

 

       ULUSLARARASI ISO STANDARTLARINA UYGUN
HUKUK YÖNETİMİ VE DENETİMİNDE

 

SİZ DE YERİNİZİ ALIN

ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE

INTERNATIONAL ORGANIZATION for STANDARDIZATION (ISO)

                                                           

U  L  U  S  L  A  R  A  R  A  S  I

 

İÇ TETKİKÇİ EĞİTİMİ

IRCA INTERNAL QMS AUDITOR TRAINING COURSE

IRCA ONAYLI / IRCA APPROVED

 

       HUKUK KALİTE MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI (ISO 9001:2008)

LAW QUALITY ENGINEERING PROGRAM

IRCA Uluslararası Kayıt Kontenjanı 20 Denetçi Adayı ile sınırlıdır.

BÜTÜN DÜNYADA KABUL GÖREN KURULUŞLARIN KAYDI

ve

DÜNYANIN İLK VE EN BÜYÜK ULUSLARARASI KAYITLI SINAV VE DENETÇİ BELGELENDİRME KURULUŞ ONAYI ile

www.yedikardesltd.com

www.globalgroup.net

www.irca.org

www.thecqi.org

 

 

Ø      CQI (Chartered Quality Insitute): İngiltere'de kalitenin hem kamuda hem özel sektörde gelişmesini sağlayan, bu amaçla standartlar üzerine eğilen, kalite yönetimi ile ilgili eğitim ve destek sağlayan uluslararası kurum.

 

Ø      IRCA (International Register of Certificated Auditors): Dünyanın ilk ve en büyük uluslararası kayıtlı denetçi eğitim onay makamı; eğitim, sınav ve denetçi belgelendirme kuruluşu.

 

Ø      GlobalGROUP: 5 kıtada 44 uluslararası ofisi bulunan ve 15 dilde yerel olarak ilgili eğitimleri veren, dünyanın önde gelen uluslararası eğitim sağlayıcısı.

 

Ø      YEDİKARDEŞ Group:Kuruluşlarda akreditasyona esas uluslararası kalite yönetim sistemlerinin standartlara uygun olarak kurulmasını, yönetim sistemlerinin ilgili standarda olan uygunluğunun belirlenmesine yönelik belgelendirmesini gerçekleştiren; belirli bir alanda uzmanlık kazandırmayı amaçlayan uluslararası yetkinliğe sahip mesleki uzmanlık, eğitim, sınav ve sertifikasyon programları sağlayıcısı.

1.      GİRİŞ

Bilgi, teknoloji, iletişim ve küreselleşme alanlarında yaşanan hızlı gelişmeler günümüz dünyasını dönüştürerek toplumları, ayakta kalmak adına, daha kaliteli ve rekabetçi ürünler/ hizmetler üretmek yarışına sokmuştur. Bu gelişmeler ışığında, tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun, kaliteli ürün ve hizmet sunumu zorunluluk haline gelmiştir. Bütün kuruluşlarda ve sektörlerde bunun başarılabilmesi ve devamlılığının sağlanabilmesi, ancak sunumun bütün aşamalarını kapsayan, sürekli gelişmeyi hedefleyen ve sistematik bir anlayışa dayanan Kalite Yönetim Sistemi’nin uygulanmasıyla mümkündür.

Adalet kavramı insanlık tarihi boyunca üzerinde en fazla durulan, hakkında sayısız teoriler üretilen ve aynı zamanda ahlaksal ve politik anlamda insanlığın ulaşacağı ideali ifade eden ve tanımlanması en zor olan kavramların başında gelmektedir. Buna rağmen adalet, toplum düzeninin en temel yapı taşı, barışın, güvenliğin ve istikrarın temel koşuludur. Buna göre adalette kalite, hukuk uygulayıcılarının/yargı sisteminin topluma/kişilere kaliteli ve etkin biçimde hizmet etmesi esasıyla gerçekleşir. Bu içerikte ifadeler, çeşitli resmi belgelerde de yerini almıştır:

a)      2010-2014 yıllarına yönelik hazırlanan Adalet Bakanlığı Stratejik Planında, “Adalet hizmetleri alanında politika üretmek ve uygulamakla sorumlu olan Adalet Bakanlığı, adalet hizmetlerinin çağdaş bir çalışma ortamında yerine getirilmesi, etkin ve kaliteli bir yargı hizmetinin sunulabilmesi için gerekli her türlü önlemi gecikmeksizin almakla sorumludur. (…) Etkinlik ve verimlilik kavramları yargılamanın kalitesi ile de doğrudan ilgilidir. Adalet hizmetlerinde kalitenin belirlenmesinde evrensel ölçütler bulunmaktadır. Bu ölçütlerin en önemlilerinden biri Avrupa Konseyi Rehber İlkeleri’dir. (…) Adalet hizmetlerinde kaliteyi yükseltmenin önemli koşullarından biri de iyi eğitim ve öğrenim görmüş, hukuku özümsemiş, güncel gelişmeleri izleyen, sağlıklı yorum yapan, doğru sonuca varan hukukçuların görev almalarıdır.” denmektedir.

 

b)       2007-2013 yıllarına yönelik olan 9.Kalkınma Planı’nın Ekonomik ve Sosyal Gelişme Eksenleri başlığı altında, “Kamu Hizmetlerinde Kalite ve Etkinliğin Artırılması” yer almaktadır.

 

c)      2007-2013 yıllarına yönelik olan 9.Kalkınma Planı’na ilişkin Adalet ve Güvenlik Özel İhtisas Komisyonu Raporu’nda, adalet hizmetlerinde, uluslararası kalite standartlarında tanımlanan kavramların yerleşmesi ve iyileştirilmesi hususları vurgulanmaktadır.

 

d)       5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 67. maddesinin l bendi; kamu kurumlarında kalite güvence ve geliştirme programı düzenlemeyi şart koşmuştur.

 

Uluslararası ISO 9001:2008 standardı, kuruluşların çalışma alanlarından ve büyüklüklerinden bağımsız olarak, genel ve uygulanabilir bir Kalite Yönetim Sistemi kavramı tanımlar. Bu nedenle, hukuk sistemi içerisinde yer alan ve hukukun yaratılması/oluşturulmasında esaslı bir paya sahip olan ve taraflardan birinin haklarını savunan hukuk bürolarında da uygulanmaktadır. Nitekim zaman içerisinde hukuk alanında giderek artan sayıda kurum ve kuruluş (Örn. Kadıköy Asliye 3. Ticaret Mahkemesi gibi mahkemeler, İstanbul, Antalya, Mersin Barosu gibi barolar,Hukuk Büroları) ISO 9001:2008 standardına uygun olduklarını belgelemektedir.

 

Öte yandan, bir Kalite Yönetim Sistemi’nin varlığını kanıtlayan ISO 9001 belgesi, hukuk alanında da giderek artan sayıda müşteri/müvekkil tarafından aranılmaktadır. Bu belge, bir kuruluşun hizmetlerinin, uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucu olduğunun ve dolayısıyla hizmet kalitesinde sürekliliğin sağlanabileceğinin güvencesini verir. ISO 9001:2008 standardı, özellikle uluslararası ve çok uluslu firmalarca uygulanmakta ve işbirliklerinde/konsorsiyumlarda aranmaktadır. Yalnızca bu belgenin varlığı bile bir pazar avantajı sağlamaktadır.

 

Bir hukuk bürosunda kalite yönetim sisteminin uygulanması, büro faaliyetlerinin uluslararası standartlara göre tanımlanmış olması anlamına gelir. Aynı girdi için (dava, yazı vb.), aynı eylem gerçekleştirilerek, içeriği değişik olsa bile aynı çıktı üretilir. Bu durum, işlemlerde hata oranlarının düşmesini ve verimliliğin artmasını sağlar.

 

Kalite yönetim sistemi, var olan işleyişin düzenli olarak gözden geçirilerek iyileştirilmesini gerektirir. Bu da hem iç müşteri olan çalışanların, hem de dış müşteri olan müvekkillerin ve diğer paydaşların memnuniyetinde artış anlamına gelir.


2.      ULUSLARARASI İÇ TETKİKÇİ EĞİTİMİ

INTERNAL QMS AUDITOR TRAINING COURSE

IRCA (International Register of Certificated Auditors) ONAYLI / IRCA APPROVED

IRCA Training Organization No: AO17345

IRCA Internal QMS Auditor Training Course No:  A17409

Uluslararası İç Tetkikçi Eğitimi, IRCA uluslararası kayıtlı denetçi kuruluşu onaylı QMS denetçisi olabilmek için şarttır ve temel olarak şunları hedeflemektedir:

·  Uluslararası Hukuk Yönetimi kapsamında, Kalite Yönetim Sistemi kavramlarını hukuk alanında uygulamak; ISO 9001 gereğince ve ISO 19011 ile uyum içinde taraf denetimlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli uzmanlığı edinmek ve tetkik görevlilerini eğitmek.

·  Kamu ve/veya özel kurum ve kuruluşlardaki Hukuk Yönetimini uluslararası ISO 9001 standardına göre yönetmek, standardın şartlarının etkin olarak uygulanıp uygulanmadığını belirlemek için planlı aralıklarla gerçekleştirilen kuruluş iç tetkiklerini yapabilmek.


      2.1 PROGRAMIN AMACI

Eğitimin amaçları şunlardır:

 

2.1.1 ISO 19011 ve ISO 9001’le uyumlu bir kalite yönetim sistemi iç denetiminin planlanması, raporlanması ve takibi ile QMS İç Denetimi gerçekleştirmek ve objektif delillerin gözlemleme, mülakat ve doküman inceleme ile elde edilmesini yönetmek.

2.1.2 Toplam kalite esasları çerçevesinde çalışarak, Ticaret, İş, Medeni, Bankacılık ve Finans, Sağlık, Spor, Sorumluluk ve Tazminat, Vergi, Şirket Birleşmeleri ve Devralmaları, Kurumsal Yeniden Yapılandırmalar, Doğrudan Yabancı Yatırımlar, Uyuşmazlık, Ortak Yatırım Girişimleri, Aile, İdare, İcra ve İflas, Avrupa Birliği, Rekabet, Deniz Ticareti, Sivil Havacılık, Ceza, Gayrimenkul ve İnşaat, Sigorta ve Taşıma, İletişim ve Telekomünikasyon, Enerji ve Maden, Fikri ve Sınai Haklar, Dış Ticaret ve Gümrük, Yabancılar, Tüketici, özel hukuk ve diğer alanlarda hukuk yönetimini uluslararası standarda (ISO 9001) göre yönetmek ve İç Tetkikçi yetkisine sahip olmak.

2.1.3 Uluslararası standarda göre ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standartlarını kurma, denetim, uygulama ve danışmanlık yetkisini kazanmak.

2.1.4 Hukuk Yönetiminde kalite yönetim sisteminin geliştirilmesi, uygulanması ve etkinliğinin sürekli iyileştirilmesi için gerekli çalışmalara katılmak.

2.1.5 Hukuk yönetiminde kalite hedeflerine ulaşması için stratejiler oluşturmak, oluşturulan stratejileri takip etmek.

2.1.6 Kalite politikası ve kalite hedeflerinin hukuk personeline benimsetilmesine yardımcı olmak.

2.1.7 Hukuk yönetiminde, sürekli iyileştirme teknikleri konusunda katkıda bulunmak.

2.1.8 Hukuk yönetimi Kalite hedeflerinin değerlendirilme çalışmalarına katılmak ve hedef aşamalarını izlemek.

2.1.9 Kalite sisteminin işlerliği ve iyileştirilmesi çalışmaları için gerekli organizasyonun yapılmasını sağlamak ya da destek olmak.

2.1.10 Başta iç denetim ile ilgili maddeler olmak üzere ISO 9001:2008 maddelerini anlamak.

2.1.11 Bir iç denetimcinin sorumluluklarını, aktivitelerini ve davranış biçimlerini anlamak.

2.1.12 Hukuk hizmetinizde tüm dünyaca kabul görmüş bir sertifikasyonun sağladığı profesyonel prestij ve tanınırlık.

2.2 PROGRAMIN İÇERİĞİ

Eğitimin konu başlıkları ve içerikleri şunlardır:

2.2.1 Temel Kalite Yönetimi - Kalite ile İlgili Temel Kavramlar, Kalite Yönetim Sistemleri ve Belgelendirme, ISO 9001:2008 Maddelerinin Yorumlanması, Pratik ve Örnek Çalışmalar

2.2.2 Hukukta Kalite Yönetimi - ISO 9001:2008 ile Hukuk Kavramlarının Bağdaştırılması

2.2.3 İç Tetkik Eğitimi - ISO 19011 Standardının Tanımı, Tetkik Çeşitleri, Tetkikin Faydaları, Planlanması ve Yönetimi, Tetkikin Sonuçlandırılması ve Rapor Yazımı, Tetkik Görevlisinin Sorumlulukları, Pratik ve Örnek Çalışmalar

2.2.4 Hukuk ve Denetim - ISO 19011 ile Hukuk Kavramlarının Bağdaştırılması


3.      HUKUK KALİTE MÜHENDİSLİĞİ (ISO 9001:2008)

LAW ENGINEERING PROGRAM

Modern tanımıyla mühendis, var olan teorik bilgiyi, uygulanabilir pratik bilgiye dönüştüren kişidir. Buna göre, çağdaş kalite yönetimine ilişkin kuralların, gerçekte bütünüyle sosyal bir alan olmasına karşın, hukuk alanında günlük hayata uygulanması ile ilgili her türlü eylem ve çalışma hukuk kalite mühendisliği olarak değerlendirilir.

Hukuk Kalite Mühendisliği eğitimi, temel olarak şunları hedeflemektedir:

·  Hukuk hizmetini belirlenmiş uluslararası standartlar ve stratejiler doğrultusunda (ISO 9001:2008) planlamak, uygulamak, yönetmek, kamu ve/veya özel kurum ve kuruluşların aradığı uluslararası hizmet standartlarında faaliyet göstermek ve bunu uzmanlık olarak belgelendirmek.

·  Uluslararası düzeyde standart kabul edilen yönetim kriterlerini sağlayarak hukuk yönetiminde ISO 9001 belgelendirme ve denetiminde mensup olunan kuruluşu yetkili kuruluşlar nezdinde temsil etmek ve danışmanlık yetkinliği edinmek.


3.1 PROGRAMIN AMACI

3.1.1   Aşağıdaki maddeleri gerçekleştirebilir duruma gelmek:

3.1.1.1 Hukuk yönetiminde kalite politika hedeflerini ve ilgili birimlerden gelen önerileri de inceleyerek Kalite Politikasının anlaşılması, uygulanması ve sürekliliğin sağlanması için her türlü önlemi almak.

3.1.1.2 Hukuk yönetiminde ISO 9001 Kalite Yönetim sisteminin kurulması, uygulanması ve geliştirilmesi konularına yönelik olarak, bu amaçla proses performanslarının izlenmesi

3.1.1.3 Hukuk yönetiminde genel kalite politikalarının ve ana kalite hedeflerinin belirlenmesi ve geliştirilmesi için gerekli önlemleri almak, Kalite Yönetim Sistemini yönetmek ve denetlemek, Kalite Yönetim Sisteminin ISO-9001 standartlarına uygun olarak düzenlenmesini sağlamak.

3.1.1.4 Hukuk bürolarının ISO-9001 sisteminin belgelendirilmesi için kuruluşu, yetkili kuruluşlar nezdinde temsil etmek

3.1.1.5 Kalite Yönetim Sisteminin etkinliği, uygulanması ve kalite politikası, hedeflerini karşılama yeteneğinin ve sürekli iyileştirme, geliştirmenin gözden geçirilmesi için YGG toplantıları organize etmek ve ilgili kayıtları muhafaza etmek.

3.1.1.6 Kalite faaliyetlerinin sistematik ve periyodik olarak tetkikini sağlamak için, planlama yapmak, uygulamayı izlemek, sonuçlarını takip etmek ve gerekli kayıtları tutarak raporları almak.

3.1.1.7 Kuruluş içi tetkik planları hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak ilgili kayıtları muhafaza etmek.

 

3.1.2   Lisans eğitimini destekleyerek uluslararası düzeyde standart kabul edilen yönetim sistemlerinin kriterlerini sağlamak

3.1.3 Hukuk yönetimi alanında gelişme ve sürekliliğini sağlamak üzere, geçerli ve güncel uluslararası kalite standartlarını özümseyerek uygulamak.

3.1.4 Farklı programlarda alınan eğitimleri, uluslararası geçerliliği olan tek bir eğitim programı ile edinerek rekabet gücünü artırmak.


3.2 PROGRAMIN İÇERİĞİ

Eğitimin konu başlıkları ve içerikleri şunlardır:

3.2.1 Yönetim ve Liderlik - Kalite Kavramı ve Tarihi, Kalite Guruları, Toplam Kalite Yönetimi, Stratejik Yönetim ve Strateji Göçerimi, Kalite Fonksiyon Göçerimi, Süreç Yönetimi, Performans Yönetimi

3.2.2 Hukuk yönetiminde IS0 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi - Kalite Yönetim Sistemi Standartları, Kalite Tetkikleri

3.2.3 Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyonu - Dokümantasyon Yapısı, Kalite El Kitabı, Prosedürler, Destek Dokümanlar (Talimatlar, Formlar, Çizelgeler), Doküman Kontrolü

3.2.4 Hizmet ve Süreç Tasarımında Kalite - Kalite Geliştirme Araçları- Hizmet ve Süreç Tasarımı, Kalite Fonksiyon Göçerimi, İleri Hizmet Kalite Planlaması, Hata Türleri ve Etkileri Analizi (FMEA)

3.2.5 İstatistiksel Proses Kontrol

3.2.6 Kurum Kültürü

3.2.7 Performans Değerlendirme

3.2.8 Kurumsal İletişim

3.2.9 Hukukta Psikolojik Yaklaşımlar

4.      EĞİTMEN/GÖZLEMCİ/PERFORMANS DEĞERLENDİRME[1]

 

Doç. Dr. Tamer BUDAK

İnönü Ün. Hukuk Fakültesi

Baş Denetçi(Perf.Değrl.)

Zeynep Eda YALÇIN

Avukat

Baş Denetçi(Perf.Değrl.)

YEDİKARDEŞ Eğitmenleri

Baş Eğitmen

Baş Denetçi(Lead Tutor)

Dilek KIRCAOĞLU

Psikolojik Danışman

Baş Denetçi(Lead Tutor)

5.      KATILIMCILAR İÇİN NOTLAR

5.1 Uluslararası QMS İç Tetkikçi Eğitimi, hafta sonu 16 saatlik (2 gün) ders ve çalışmalardan oluşur (Performans Puanlamada Gözlemciler Bulunacaktır.).

5.2 Uluslararası Hukuk Mühendisliği Programı çevrimiçi (on-line) ders ve çalışmalardan oluşur (1 hafta zaman süreli Eğitim/Sınav).

5.3 Uluslararası QMS İç Tetkikçi Eğitimi ve Hukuk Kalite Mühendisliği Programı bedeli, 267 GBP (İngiliz Sterlini) karşılığı 800 TL dir. Döviz kuru sabit olarak 3TL alınmıştır. (Eğitim fiyatlarına KDV dahil değildir.)

5.4 Cep telefonu vb. kullanımı eğitimi bölebileceğinden kesinlikle yasaktır. Dışarıyla iletişimi sağlamak üzere eğitim süresince yeteri kadar ara verilecektir.

5.5 Adayların eğitim öncesinde ISO 9001:2008 standardı hakkında bilgi sahibi olmaları, eğitimin performansını artıracaktır (TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi-Genel Şartlar eğitim öncesi denetçi adaylarına verilecektir.).

5.6 Katılımcılar, tüm eğitim süresi boyunca eğitimci(ler) ve destekleyici eğitimci(ler) tarafından sürekli olarak değerlendirilecektir. Ders sırasındaki kötü zaman uygulamaları bu formda dikkate alınacaktır.

5.7 Eğitim boyunca, her bir katılımcı tüm uygulama çalışmalarında değerlendirilecektir.

5.8 Her bir katılımcı, planlanmış aktivitenin bir parçası olarak, tüm alıştırmalara, çalışmalara ve rol yapma ya da gerçek denetçi konumuna aktif olarak katılmak zorundadır.

6.      EĞİTİM TARİHİ VE KAYIT KONTENJANI

21/22 Aralık 2013 / Uluslararası kayıt kontenjanı 20 denetçi adayı ile sınırlıdır.

7.      SERTİFİKASYON/ONAY

Katılımcıların eğitim süresindeki performanslarına (alıştırmalara, çalışmalara, rol yapma ya da gerçek denetçi konumuna aktif olarak katılma)) göre, üzerindeki özel hologram sayesinde kopyalanması mümkün olmayan "INTERNAL QMS AUDITOR TRAINING COURSE” ve "LAW QUALITY ENGINEERING PROGRAM" belgeleri İngilizce orijinal formatta olup, İngiltere’den gelecek olan IRCA onaylı eğitim belgenizle birlikte kargo/posta yolu ile katılımcılara teslim edilecektir.

8.      KAYIT

8.1    Katılımcılar, bilgi almak ve kayıt doğrulamak amacıyla, hafta içi 10:00-18:00 saatleri arasında, aşağıda verilen iletişim numarasından YEDİKARDEŞ Group’ a ulaşabilirler.

8.2 Katılımcılar, eğitim ücretini aşağıdaki banka hesap numarasına yatırdıktan sonra dekontu numan@yedikardesltd.com adresine göndermelidirler. Dekontun açıklama alanına, “QMS1” yazılması önemlidir.

XXXXXX BANKASI KADIKÖY ŞUBESİ / İSTANBUL

       IBAN NO: XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XX  

       Şube No: XXXX, Hesap No XXXXXXX, Hesap Adı: YEDİKARDEŞ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK         

 

9.      PROGRAM AFİŞİ

Program Afişi için tıklayınız.

 

 

INTERNATIONAL CERTIFICATION   | AUDITING | TRAINING | ACCREDITATION CONS.

Osmanağa Mahallesi  Reşitefendi Sokak   47/A Kadıköy I İstanbul I Turkey

       T: +90 216 4504747 | www.yedikardesltd.com| |numan@yedikardesltd.com

 

 



[1] YEDİKARDEŞ Group, eğitimin nitelliğinde değişiklik olmamak kaydıyla, eğitmen değiştirme hakkını saklı tutar.

NEWS | HABERLER
  • IRCA QMS ISO 9001 Denetçi-Baş Denetçi Eğitimi broşürü için tıklayınız
  • IRCA FSMS Gıda Güvenliği(ISO 22000:2005) Denetçi/Baş Denetçi Eğitimi için tıklayınız
  • Uluslararası Kalite Mühendisliği Programı için tıklayınız
  • Avukat - IRCA QMS İç Tetkikçi Eğitimi için tıklayınız.
  • Hukukçu Akademisyenler - IRCA QMS İç Tetkikçi Eğitimi için tıklayınız.
  • Hukuk Fakültesi Öğrenci - QMS İç Tetkikçi Eğitimi için tıklayınız.
  • Uluslararası Profesyonel Koçluk Sertifika Programı için tıklayınız
  • Uluslararası NLP (Neuro Linguistic Programming) Eğitimi için tıklayınız
  • TSEK 118 Ön Dökümlü Betonarme Yapı Elemanları Kalite Yönetim Sistemi >>>
E-Posta Gönder Twitter Facebook


© YEDİKARDEŞ Group 2013

Website By YEDİKARDEŞ